DRIVE WRITING STUDIO

Din historie. Din rejse. Én scene ad gangen.

Bliv optaget på Drive Writing Studio. En 1-årig TV-serie manuskriptforfatter program med start i 2021.

Vores manuskriptforfatter program er målrettet ikke etablerede talenter, der har skrevet en del, men ikke på det professionelle niveau. Det er et program, hvor du hovedsageligt lærer at skrive TV-serier.

På Drive Writing Studio vil vi gå i dybden med alle de forskellige formater, som TV-serien favner over. Du vil blive undervist i dramaturgi, karakter, struktur og genre. Vi vil læse manuskripter og så skal vi skrive. Rigtigt meget! Du vil lære at få det rette perspektiv, den rette viden og træning inden for de mange dynamiske skriveprocesser som en TV-serie kræver. Under hele forløbet vil du være i tæt kontakt med branchen og samtidigt komme med i storyline rum på igangværende produktioner. Du vil modtage undervisning af og sparring med nogle af de mest erfarne folk i branchen, samt en fast stab som står for Drive Writing Studio.

På Drive Writing Studio optager vi 4-8 elever og forløbet foregår over et år. De første 6 måneder vil du modtage intens undervisning efterfulgt af en række skriveøvelser. De sidste 6 måneder, skal du udvikle din egen TV-serie, med hjælp fra lærere, konsulenter og de andre elever. Til sidst vil vi gøre alt hvad vi kan for at få din serie i produktion, hvor du kommer til at fungere som forfatter.

Undervisning:

Januar: uge 2 & 3, alle hverdage fra kl. 9-16.
Februar: uge 5 og 6, alle hverdage fra 9-16.
Marts: uge 10, alle hverdage fra kl. 9-16.
April: uge 14, alle hverdage fra kl. 9-16.
Maj: præcise uger TBA.
Juni - december: skrive og udvikle din egen serie.

Mellem alle undervisningsforløb skal I regne med at skulle læse og/eller arbejde med skriveøvelser
3-6 timer om dagen.

Hvis det lyder, som noget for dig, vil vi meget gerne høre fra dig!

Optagelse:

Først vil vi gerne vide lidt om hvem du er, og derfor skal du sende noget til os:
- Én side, hvor du skriver lidt om dig selv og hvad en historie er for dig.
- Et billede, der beskriver dig bedst muligt.
- Et ideoplæg på én side til en low budget TV-serie, som du gerne vil arbejde med, imens du går her.
- En scene på 2 sider, skrevet i manuskriptformat. Gerne en scene fra din TV-serie, men det er ikke et krav.
- Dit CV.

Alt dette skal sendes til writing@drivestudios.dk senest d. 02.12.2020. Efterfølgende vil du forhåbentligt blive indkaldt til optagelsesprøver, hvorefter en udvælgelsesproces vil foregå.

Undervisningsstart er 11.01.2021.

Hvis du vil vide mere, så kom til infoaften d. 18.11.2020 hos Drive Studios på Artillerivej 86, 4. sal, 2300 København S. Pga. COVID-19 vil der være begrænsede pladser (max 8 pers på hvert tidsinterval) og tilmelding er påkrævet. Først indkomne tilmeldinger vil blive prioriteret og vi forbeholder os retten til at lukke for tilmelding når alle pladser er optagede. Tilmeld dig på writing@drivestudios.dk senest d. 16.11. kl. 12 og du vil få et tidsslot, hvor du skal møde op.

Hele forløbet koster ikke noget. Det eneste vi forventer af dig er, at du dedikerer dig, arbejder hårdt og har det sjovt. Har du spørgsmål så ring til Producer Assistent Sara Thorhauge på 41277340.

Undervisningsplan:

Januar
Det basale, proces og den gode scene.

To ugers intens undervisning, hvor I skal lære om den klassiske struktur, om plot og karakter med Adam August og en gæstelærer (TBA). Sideløbende vil der være en masse skriveøvelser med efterfølgende readings. I (eleverne) skal læse bøger om dramaturgi inden opstart, som vi vil tage udgangspunkt i, i undervisningen.
Efter de to uger, skal I hjemmefra skrive et treatment fra en TV-serie ud til manus. Det har I to uger til. Når vi mødes i efterfølgende måned holder vi reading på jeres manus.
Undervisningen foregår i uge 2 og 3, alle hverdage fra 9-16.

Februar
Stjæl med stil.

To ugers klassiker kursus med Thomas Howalt, som er instruktør, dramatiker og lærer på Den Danske Filmskole. Vi skal læse fire teatertekster, tale om hvordan de gamle mestre gjorde og forstå, hvordan vi kan stjæle fra dem! Vi arbejder med fire nøje udvalgte klassiske tekster fra Shakespeare, Büchner, Tjekhov, og Beckett. I tillæg bliver Ars Poetica af Horats og Om Poetikken af Aristoteles introduceret. Vi læser stykket, analyserer og undersøger de psykologiske lag og overfører det vi finder til jeres egne skriveøvelser (og senere værker). Vi skal på gulvet og prøve at spille teksterne og mærke ordene komme til live.
Undervisningen foregår i uge 5 og 6, alle hverdage fra 9-16.

Marts
Arena som en historie i sig selv.

En uge, hvor vi lærer om arena og (mere) dramaturgi. Hvordan bygger man sin arena op, hvordan får man den til at leve, så den ikke bare bliver et baggrundstæppe i din serie. Hvordan bliver arenaen et samspil mellem plot, karakter og tema. Vi vil også lære, hvordan man strukturerer flere plots i en serie og arbejder som showrunner.
Underviser TBA.
Undervisningen foregår i uge 10, alle hverdage fra 9-16.

April
Tema og deep structure.

En uge, hvor vi skal lære om forskellen mellem at skrive ud fra tema og plot. Hvordan får man tema, deep structure og karakterbue til at smelte sammen? Underviser TBA.
Under forløbet og efter kommer flere skriveøvelser.
Undervisningen foregår i uge 14, alle hverdage fra 9-16.

Maj
Fra siden til gulvet.

Acting For Writers kursus med skuespiller Sarah Boberg. Et manuskript er et håndværk, som man giver videre til nogle andre håndværkere. I denne uge, skal I mærke på egen krop, hvordan det er at spille de ting I skriver. I skal lære, hvornår en scene er spilbar og hvornår den ikke er. Hvordan går man som skuespiller til stoffet, og hvordan undgår man at skrive udynamiske karakterer og stiv dialog.
Med alt dette i baghovedet, skal I tilbage og skrive om i nogle af jeres tidligere skriveøvelser.
Undervisningen foregår en uge i maj måned, præcise datoer TBA.

Juni - december
Pitch, din egen serie og branding.

Nu skal I til at udvikle på jeres egen serie. Derfor skal I selvfølgelig lære at pitche, skrive oplæg og synopsis. Her vil der være to ugers undervisning. Efterfølgende skal I arbejde i nogle forfatter teams, hvor I udvikler på jeres egen TV-serie med hjælp fra nogle udvalgte konsulenter samt Maj-Britt Landin og Adam August. Der vil være nogle kriterier og benspænd som I skal udvikle under, så jeres serie kan produceres til et vist budget og platform.
Derefter skal jeres TV-serie i udvikling og forhåbentlig i produktion hos Drive.
Dato for undervisning TBA.

All cases